PROPERA SORTIDA

SerrAmunt! - Camina per Mallorca TEMPORADA 2011-2012!!!

Excursió:
Dia:
Quedada:
Dur:
AMUNT!!!!

divendres, 20 de febrer del 2009

Puig del Teix

Puig del Teix
Dia: 14/02/2009
Excursió: Teix (Valldemossa)
Dificultat: Baixa
Durada: 6 hores


Després d'aplaçar l'excursió dues vegades, per fi ha fet bon temps i l'hem poguda fer, la llàstima es que hi havia una parell de niguls que ens han empipat una mica, però bé, ja la ferem en una altre ocasió amb més bon temps.
Hem partit en direcció a Valldemossa, i poc abans d'arribar al poble ens hem desviat a una urbanització a ma dreta, amb el nom "d'Arxiduc". Seguint per aquest camí, hem arribat a un lloc on hi ha un caminet de terra amb un cartell que diu regufi, en aquest lloc és on hem deixat el cotxe i on ha començat la nostra excursió.
Inicialment és un caminet molt pla. Sempre s'ha d'anar en direcció recta, ja que en ocasions hi ha Àrea recreativa on hem berenatcamins que pot ser duguin a confusió. Seguint per aquet camí, hem passat una barrera, on just després hi ha una bifuració, nosaltres hem seguit cap a l'esquerra. Ara ja comença a ser una mica més empinat, ja que començam a pujar progressivament. Un poc més envant, trobam una porta de fusta que també hem de passar pel seu costat, que hi ha unes escales de pedra. A partir d'aquí el camí és bastant més empinat, i conve guardar forces, perquè la pujada és dureta.
Quan duiem una estona pujant, hem trobat una petita àrea recreativa (amb taules de fusta i bancs) on hi ha la "font dels polls" i un cartell a mà dreta amb el nom "Serra dels cairats", per aquí és on hem seguit, però abans hem fet una bona berenada perque ens la mereixiem.
Senyal de la Serra des Cairats
Després de berenar, hem agafat direcció cap on marcava el cartell. El camí no te pèrdua, està molt ben marcat i si hi ha algun moment de confussió, hi ha les fites que ens ajuden. El camí transcorr dins un alzinar, que després acaba i arriba a un marge de pedra tomat que hem creuat i hem seguit el camí, ara només queda seguir les fites que ens conduiran al cim del Teix. Llàstima que estava una mica tapat i no hem pogut veure tota l'illa, hem contemplat la Puig del Teixbadia de Palma i els pobles de Valldemossa i Bunyola. Després d'estar una estona al cim, hem baixat per l'altre banda i seguint les fites hem arribat al camí de sa serp, que es veu perfectament des del cim. Són un munt de caminets que es van dividint, d'aquí el seu nom.

Una vegada en el camí, mirant al Teix, hem anat en direcció a ma dreta i a la bifurcació també cap a ma dreta. Un poc més envant hem trobat una escala de fusta, que hem creuat. Seguint pel camí, arribam al camí de s'Arxiduc, i hem pres en direcció a l'esquerra. A partir d'aquí baixam, i seguint per aquest camí, hem arribat al lloc on hem berenat el matí, que és on hem dinat. Ara ja només quedava fer el mateix camí del matí i arribar el cotxe.
Després no podia faltar la visita al forn Ca's Molinas on hem comprat les típiques coques de patata.
Gràcies a tots per venir i fins la pròxima!
Salut!