PROPERA SORTIDA

SerrAmunt! - Camina per Mallorca TEMPORADA 2011-2012!!!

Excursió:
Dia:
Quedada:
Dur:
AMUNT!!!!

dijous, 9 d’abril del 2009

Etapa 8 - Son Amer a Pollença

Part del grupDies: Cap de setmana (28- 29 de Març)
Excursió: Etapa 8 de la ruta de Pedra en sec, dormint al refugi de Pollença (Pont Romà)
Dificultat: Mitja
Durada: 5 hores (sense aturades) , 6 hores i mitja (amb el berenar i dinar)
Per tercer any consecutiu, hem fet la sortida de cap de setmana. Aquest any, per votacions, hem anat al refugi Pont Romà de Pollença, i l'excursió que hem fet és la darrera etapa de la Ruta de Pedra en Sec.
El cap de setmana no pintava gaire bé. El temps ens havia donat pluges per tot el cap de setmana, però així hi tot ens arriscàrem a sortir ja que després de tanta planificació no es podia suspendre així com així ;)
Hem quedat a les 8:30 a l'estació de bus d'Inca, que en principi ens havia Miradorde dur a Lluc, però per problemes d'organitzacio no ha estat així ja que el bus només pujava fins a Caimari, així que hem hagut d'agafar cotxes i anar fins a Lluc. Una vegada aparcat el cotxe, hem començat a caminar sempre seguin les senyals de fusta que anàvem trobant en el cas de que hi hagués confusió. El començament és el més dur, ja que tot és pujada. Després d'una horeta pujant, la pluja ha fet acte de presència i hem hagut de treure els xubasqueros per no quedar ben xops. Passats una minuts, hem arribat a un cartell de fusta que indicava anar a un mirador, s'ha de desviar del camí i Pont abans d'arribar al Refugiestà a dos minuts. Noltros hi hem anat i ha estat on hem tret els berenars per agafar forces, ja que ens quedava una bona tirada. Llàstima que els niguls no ens han deixat disfrutar de les vistes que hi ha, però així hi tot es podia veure el Puig Roig ben davant i el Massanella a l'esquerra.
Després de la berenada, hem agafat les motxilles i hem seguit el camí fins arribar a la Font de Binifaldó. A partir d'aquí, el camí ja és tot baixada i es fa més bo de dur. En ocasions, el camí és asfaltat, fins que es torna enganxar un camí de terra. Per bona sort, només ens va ploure una mitja horeta, però poc després, així com caminàvem ens acostàvem a la boira. Vàrem tenir una mitja hora de boira i per tant, impossible contemplar el paisatge, que estic segura era espectacular.
Damunt les 2 i mitja hem dinat, el camí estava asfaltat i hi havia algunes cases als voltants. Ens quedava poc per arribar al refugi, una hora i un quart.
El darrer tros és molt bo de fer ja que és pla, el que si s'ha de tenir en compte és que en ocasions es va per la carretera Pollença- Lluc i s'han de vigilar els cotxes.

Grup que ens quedàrem al refugiArribàrem al refugi a les 17:00 ben cansats i amb ganes d'una bona dutxa. El refugi Pont Romà està molt bé, situat a l'entrada del poble, es va inaugurà l'any 2007.
Després d'acomodar-nos a les habitacions, el que quedava d'horabaixa el passàrem jugant a "uno". A les 20:00 un bon sopar, un poc de tertulia i a domir. A les 23:00 hores ja eren dins el llit, ja que a partir d'aquesta hora s'ha de fer silenci.
El dia següent un bon berenar i cap a cases, l'excursió de cap de setmana havia acabat.

Abans d'acabar, vull recordar a tots que hem caminat uns 17 km, que no és poc, i hem visitat un refugi més de la nostra Serra de Tramuntana.
Esper que vos hagi agradat i ens veim l'any que ve! Moltes gràcies a tots per la vostra participació!
Salut!
Joana Maria :)