PROPERA SORTIDA

SerrAmunt! - Camina per Mallorca TEMPORADA 2011-2012!!!

Excursió:
Dia:
Quedada:
Dur:
AMUNT!!!!

diumenge, 7 de març de 2010

Castell d'Alaró

Pujada Castell d'Alaró
Dia: 7 de març del 2010.
Excursió: Castell d'Alaró (partint del restaurant).
Dificultat: Fàcil.
Durada: 4 hores de caminar.

Aquest pic l'excursió ha estat un poc més curta que les que feim habitualment. Només ha durat el dematí, però un dematí un poquet llarg, jejeje.

Hem partit del restaurant "El Verger" que es troba pujant per la carretera que ens du al Castell d'Alaró. Un pic allà, hem aparcat els cotxes i hem començat a caminar. El camí és molt fàcil i no té pèrdua. Es comença a pujar per un camí de terra, fins que s'arriba a un Panoràmica de la Serra de Tramuntanapla on comencen les escales de pedra que ens duen cap el Castell. Després de pujar les escales hi ha l'entrada al castell, que ara mateix s'està restaurant. Des d'aquí les vistes són molt xules, es veu la badia d'Alcúdia i les muntanyes de l'Ofre, el Puig Major i el Massanella entre d'altres.
Després de contemplar les vistes, hem arribat al Santuari del Castell. Però abans d'aturar aquí, hem seguit recte i hem passat per darrera una barrera. S'ha de dir que aquest camí és privat i no es pot anar, però nosaltres ens hem arriscat i l'hem passat. Per sort, no ens hem trobat a ningú que ens ha fet tornar enrera, i hem pogut arribar fins al final. El camí està fitat i hi ha un moment que ens pot desviar en direcció a Part de les ruines del Castell d'Alaról'esquerra, i hem de seguir recte o més en direcció a la dreta. El destí d'aquest camí és arribar a una cova que hi ha. S'ha de caminar uns 30 minuts, però mereix la pena anar-hi perque és molt xulo. Dins hi ha un petit safreig i un forat enorme que deixa veure la part Sud de l'Illa. Hem aprofitat per fer un parell de fotos i després hem sortit i hem berenat. Defora de la cova es conserven algunes parets del Castell, que en els avantpassats era la presó. Aquí hem tret els entrepans, i hem berenat amb la pau que sempre ens dóna la nostra Serra de Tramuntana.

Tots a d'alt de la muntanya!Amb la panxa plena, hem desfet aquest caminet que ens ha tornat a dur al Santuari del Castell. Hem visitat la capella i hem començat la baixada. La baixada no ha estat exactament igual que la tornada. Hem començat a davallar per les escales, fins que hem trobat una senyal de fusta i hem seguit la direcció "Alaró". Aquest camí ens du a la carretera que puja al Castell, un parell de metres abans del restaurant. La tornada ha estat una mica més curta que per on havíem pujat el matí.
Una vegada a la carretera, hem fet la darrera pujadeta per anar a cercar els cotxes. Aquesta ha estat l'excursió on hi ha vengut més nombre de participans, i vull donar les gràcies a tots, molt especialment a les noves incorporacions. Vos esper a tots a la pròxima, que serà molt aviat!

AMUNT!
Joana Maria.