PROPERA SORTIDA

SerrAmunt! - Camina per Mallorca TEMPORADA 2011-2012!!!

Excursió:
Dia:
Quedada:
Dur:
AMUNT!!!!

dilluns, 28 de desembre del 2009

Tossals Verds (Nocturna)

L'equip durant l'excursió!
Dia: 27 de desembre del 2009
Excursió: Volta des de ses Cases de Son Ordines - Pla de Cúber (camí del tub) - Font des Noguer - Tossals Verds
Dificultat: Mitja
Durada: 7 hores (5 hores efectives de caminar)


Després de les festes de Nadal, tocava païr un poc tots els excessos i no hi ha manera més xula com tornar a fer una sortideta de les nostres, la darrera de l'any 2009. Aquest pic ha estat una sortida especial, ja que hem fet la primera excursió nocturna, i crec que no serà la darrera. De nou, agraïr a nen Xim per guiar-nos durant l'excursió.

A les 6 de s'horabaixa hem deixat els cotxes a l'aparcament de Tossals VeTots just després de passar la barrera de fustards. Amb frontals en marxa i ben abrigats hem començat a caminar. El camí està molt ben indicat, així que no hi ha pèrdua, lo que si s'ha d'anar en compte perquè hi ha pedres pel camí i s'ha d'anar vigilant de no fer-se mal. Quan duíem uns 30 minuts de camí ens hem desviat per anar pel "camí des tub". Per agafar aquest camí ens hem de desviar cap a l'esquerra just abans de començar les curves per pujar al refugi. A més és bo de localitzar, perquè hi ha munt de ciment i just darrera hi ha el camí que ens du cap a una barrera de fusta.

Just passada aquesta barrera hem seguit pujant. Poc després de 10 minuts hem arribat al primer túnel per on passen les tuberies que van cap a Cúber. Hem anat bordetjant el túnel, i aquí sí que ha estat molt xulo, perquè era un caminet estret amb un acantilat al costat i per tant, havíem d'anar alerta, tot i així, hi ha una vorada al costat que delimita bastant el camí i fa que sigui més difícil poder caure. Fer aquest camí ha estat molt divertit, a més, veure tota la filera amb els llumets en marxa era molt graciós. Durant tota l'excursió hem sentit el renou de l'aigua que corria i a més, la lluna ens feia una mica de claror i podíem veure el perfil de les muntanyes. Segurament que de dia el paisatge ha de ser espectacular, però de vespre, també ho ha estat.
Una vegada acabat aquest caminet, ha començat la primera pujada (bastant empinada). Després de la pujada, hem tornat a arribar a un túnel i aquest pic si que hem anat per dins. És molt xulo, a més amb els frontals pareixíem miners, jejejejeje, molt divertit.

El camí segueix pujant i hem passat dos pics més per dins túnel, fins que després de superar la darrera pujada, s'arriba a un camí pla on ja es pot apreciar l'embassament de Cúber. Poc després de 10 minuts, hem arribat al pla de Cúber. El cel no estava gens tapat, i es podia apreciar un paisatge que transmetia molta pau i tranquilitat.

Ara ens quedava fer un camí bastan familiar, que hem fet vàries vegades, i era arribar fins la font des Noguer i a partir d'aquí agafar el camí del GR i seguir els indicadors fins al refugi de Tossals Verds. Durant el camí cap el refugi només ens hem topat amb una persona, i era un home estranger vestit amb camisa i uns pantalons de pinces que anava tot sol i a més sense llum. Com vos podeu imaginar, les suposicions han estat moltes, però cap encertada, jajajajaja.

El camí fins arribar el refugi ha estat un poquet més d'una hora i mitja. L'hora d'arribada al refugi ha estat a les 22:15. Hem anat directes a la porxada per poder començar la torrada, ja que estàvem morts de fam, aquest pic no ens havíem aturat per berenar, només mentres caminàvem hem picotetjat unes galletes o alguna peça de fruita.

La torrada ha estat boníssima, a més, amb el fred que teníem i la gana, tEn el porxo de Tossals Verds!ot era bo, jejejeje. Després de sopar ho hem replegat tot i hem agafat les motxilles per fer el darrer tram de l'excursió. Hem partit a les 24:00 del refugi i hem arribat als cotxes damunt la 1:00(del dilluns).

Sa veritat, com a primera excursió nocturna ha estat genial. Bona companyia, el dia ens ha acompanyat i l'excursió ha estat ideal per fer-la de vespre, així que tot un èxit!
De nou, vos vull donar a tots les gràcies per haver vengut i fer que aquest grup es consolidi de cada vegada més!!

Molts d'anys a tots!!!!!
Joana Maria

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Te vares fixar si duia pantalons de pinzes i tot??? Espardaaaaaal!!!

un 10 per s'excursió
un 0 per s'encarregat des refugi
un 5'5 per sa bombilla!

Puja fotos!!!

Tomeu ha dit...

jo li posaria un 6 a sa bombilla!