PROPERA SORTIDA

SerrAmunt! - Camina per Mallorca TEMPORADA 2011-2012!!!

Excursió:
Dia:
Quedada:
Dur:
AMUNT!!!!

divendres, 26 de març del 2010

Travessa: Banyalbufar - Pollença

Pas Barranc de Biniaraix
Dies: 22-26 de març del 2010
Excursió: Banyalbufar - Pollença
Durada: 5 dies.
Dificultat: Alta.

Després de molt de temps dient que havíem de fer sa Travessa, aquest any 2010 ho hem fet realitat. Per mi era un repte que fa molt de temps que volia dur a terme i per fi ho hem aconseguit. No l'hem feta sencera, ens ha quedat un trosset, que si tot va bé, ens aprendrem i l'any que vendrà la completarem.
A Esporles després del Camí Des Correu
És molt difícil descriure tot el que hem viscut durant aquests 5 dies en un parell de línies, ja que hi ha hagut molts de moments divertits i també alguns que no ho han estat tant, però un petit resum sí que vull deixar ja que ha estat una experiència molt positiva.

El grup que hem fet l'excursió ha estat: Magdalena, Xim, Migue i Joana Maria. La ruta la vàrem dividir en 5 dies de la següent manera:
- Etapa 1: Banyalbufar - Esporles - Valldemossa - Son Moragues.
- Etapa 2: Refugi Son Moragues - Deià - Sóller.
- Etapa 3: Sóller - Tossals Verds.
- Etapa 4: Tossals Verds - Lluc.
- Etapa 5: Lluc- Pollença.

Embassament de CúberEls refugis on hem dormit han estat: Son Moragues, Muleta, Tossals Verds i les cel.les de Lluc.

La ruta va començar dia 22 de març, quedàrem a les 8:15 a Lloseta per partir. Ens vàren acompanyar a Banyalbufar, i a les 10:00 del matí començàrem a caminar. El dia no ens va acompanyar gaire, no va ploure, però tenguérem boira, i crec que això va fer que mentres pujàvem a la comuna de Valldemossa ens desviàssim de la ruta a seguir, i ens perdPujada del Barranc de Biniaraixéssim "una mica". Arribats a Valldemossa, dinàrem i pujàrem al Refugi de Son Moragues. La pujada a aquest Refugi és "terrorífica", molt empinada i dura, va fer que acabàssim el dia rebentats.

El dia següent també es va aixecar amb una mica de boira, i va fer que no poguéssim gaudir al 100% del camí de l'arxiduc, ja que no poguérem veure molt les vistes. Després començàrem el descens cap a Deià. Arribats al refugi de Can Boi, dinàrem i després continuàrem la ruta cap a Sóller, on vàrem descansar fins el dia següent.
Les al·lotes al pla de l'aljub (ruta Esporles- Valldemossa)
El tercer dia ens esperava la pujada del Barranc de Biniaraix. Baixàrem fins a Sóller i després començàrem l'ascens fins arribar al Coll de l'Ofre. En el Coll de l'Ofre vàrem berenar i baixàrem fins la Font des Noguer. Aquí férem una variant i arribàrem a Tossals Verds pel "Pas Llis", aquesta variant la recomanam, ja que les vistes són impressionants i a més el Pas Llis és molt xulo, ja que hi ha ajuda de cordes per passar.

Passat el tercer dia, ja havíem fet el pitjor tros. Ens faltava arribar a LEls al·lots al Cim Puig Caragol·lí (Camí de s'Arxiduc)luc, que va ser molt ràpid, amb un matí hi arribàrem, i poguérem gaudir d'un horabaixa de descans i relax perl Santuari de Lluc (férem els misteris i adoràrem a la Mare de Déu).

El darrer dia ens aixecàrem amb moltes ganes d'acabar i donar per finalitzat el repte que havíem començat a principis de setmana. La ruta també va ser ràpida, amb un matí la férem i l'arribada a la plaça de Pollensa per nosaltres va ser el moment més emotiu.

Refugi de Tossals VerdsEn definitiva, moltes il·lusions, moltes rialles, molt de companyerisme, mals moments que entre tots hem conseguit superar i sobretot la convivència han fet que fos una experiència molt positiva. Cada un de nosaltres ha aportat les seves sensacions, emocions i sentit de l'humor que ha fet la ruta molt més agradable i divertida.

Moltes gràcies a tots per participar en aquest trajecte que per mi ha estat genial. Esper que l'any que ve s'animi més gent i poguem completar la Serra per complet.

Salut,
Joana Maria.

2 comentaris:

Tomeu ha dit...

sou un equipasso!!!! Enhorabona per es repte!!!!!!

Anònim ha dit...

Una passada !! Molt bona experiència; rialles, relax, cansament, bon rollo... tota una mescla!!!

MAVT