PROPERA SORTIDA

SerrAmunt! - Camina per Mallorca TEMPORADA 2011-2012!!!

Excursió:
Dia:
Quedada:
Dur:
AMUNT!!!!

dilluns, 19 d’abril de 2010

Refugi Tossals Verds

Canal
Dies: Cap de setmana (17 - 18 d'Abril)
Excursió: Refugi Tossals Verds- Cúber pels tubs i tornada de Cúber a Tossals pel Pas Llis.
Dificultat: Mitja
Durada: 5 hores (sense aturades) , 6 hores i mitja (amb el berenar i dinar)


Un pic més, i com cada any, hem fet sortida de cap de setmana quedant a dormir a un refugi. Aquest pic tocava Tossals Verds. Hem quedat al lloc de sempre per partir amb els cotxes fins les barreres de Tossals Verds. Arribats amb el cotxes, hem començat la caminada cap al refugi. Ha estat un poquet menys d'una hora, i hem deixat les coses per poder començar l'excursió amb una mica menys de pes. Una vegada hem deixat part de les coses que duiem, hem berenat.

Després de berenar, començava la nostra excursió pels tubs. Hem hagut de davallar un troset del camí que puja al refugi, i després ens hem desviat cap a la dreta. El camí era conegut per nosaltres ja que l'havíem fet de vespre. El dia ens acompanyava i les vistes eren molt xules. Hi ha una costa amb bastanta pendent, però per cap de nosaltres ha estat problema. De tant en tant, anàvem passant per dins túnels, seguint els tubs.

Presa de Cúber amb el Puig Major de fonsCaminant, caminant, hem arribat a l'embassament de Cúber, on ens hem dirigit a la Font des Noguer per dinar i repossar una mica les forces.

Amb la panxa plena, només ens quedava anar pel Pas Llis per tornar a arribar a Tossals Verds. El començament ha estat una miqueta potent, ja que ha estat una pendent de gairebé 30 minuts. Arribats al cim, ja només ens quedava baixada. Des d'aquest punt es pot veure el Puig Major just davant, l'embassament del Gorg Blau a la Dreta i l'embassament de Cúber a l'esquerra.

Hem començat a davallar i als 30 minuts de baixada ens hem trobat amb "l'avioneta", que és una avioneta que va caure fa Grup amb el Puig Major de fons just en el camí que ens durà al Pas Llisbastants d'anys i s'ha quedat aquí. El camí està fitat i no te pèrdua, i mentres anàvem fent el camí, just a davant teníem el camí recorregut el matí. Fent camí, fent camí, hem arribat al pas llis, que és un pas on hi ha una petita via ferrata per ajudar-se per passar. És el tros més divertit, i el que ens ha agradat més. Passat aquest Pas, només ens quedava 1 horeta de camí per arribat al refugi.

Hem arribat al refugi a les 18:30, on ens hem acomodat a les habitacions i ens hem duxat per després sopar. Un bon puré calentet i un plat de carn de segon ens ha fet reposar forces. No podia faltar una mica de tertúlia i jocs i a les 23 a dormir.

Tots a les escales del Refugi de Tossals Verds!El dia següent, ens hem aixecat, hem berenat i hem davallat per anar cap a cases. Novament, gràcies a tots per assistir a la sortida i com sempre dic, ens veim a la propera.
Salut,
Joana Maria.