PROPERA SORTIDA

SerrAmunt! - Camina per Mallorca TEMPORADA 2011-2012!!!

Excursió:
Dia:
Quedada:
Dur:
AMUNT!!!!

dimarts, 30 de desembre del 2008

Puig Tomir

Tot l'equip al cimDia: 20/12/2008
Excursió: Puig Tomir
Durada: 8 hores
Dificultat: Alta
Itinerari: Son Amer – Coll Pelat – Bosc Gran – Coll de Pedregaret – Puig Tomir – Coll de Fartàrix – Coll de l’Arena – Alcanella – Coll Pelat – Son Amer.
Una excursió impressionant. Aquesta excursió la férem amb el programa "Tresca per Mallorca" organitzat pel Consell de Mallorca. Anàrem amb dos guies molt simpàtics.
L'hora de quedada era a les 9:00 al parking de Lluc i la partida a les 9:30. El dia aquest pic ens acompanyava, fPuig Tomireia molt de sol i just es veia algun nigul. A més, pràcticament tota la serra estava nevada i encara motivava més fer aquesta excursió per la neu que podíem trobar.
L'itinerari que seguírem està descrit al començament del missatge. La ruta està molt ben indicada i no té pèrdua. El principi de l'excursió seguim els indicadors que ens duen cap a Pollença
. Hi ha un moment que ens hem de desviar cap a Binifaldó i a partir d'aquí comença la pujada al Puig Tomir.

El començament és bastant intens, però a mesura que anam pujant pod
Cim del Tomir amb el Massanella i Puig Major de fonsem veure les muntanyes com el Puig Major i Puig de Massanella, també el Puig Roig, entre d'altres.
Pràcticament és anar pujant tira a tira, sense possar tot l'esforç, perque l'excursió dura molt de temps i s'han de repartir les forces. Desde la pujada al cim del Puig Tomir, hi ha com a dues horetes bones. Alguns accessos són un poc difícils, però hi ha cordes engEn el Puig Tomir flipats amb la neuanxades que ajuden a pujar. Quan faltava poc per pujar, ens abrigàrem bé, perque feia molt de fred i a més, va aparèixer la boira en qüestió de segons. Seguirem caminant, i una vegada a d'alt la boira va desaparèixer i tenguérem unes vistes espectaculars: Badia de Pollença i Alcúdia, Formentor, de tant clar que estava el dia es veia Menorca, la badia de Palma, sa Dragonera, bé, en aquell moment teniem la visió de tot Mallorca! La veritat que va ser una passada i si a més ho juntam amb la presència de neu encara més. Pareixiem nins petits, férem bolles, ens tiràrem per damunt, molt divertit!
Despr
és d'estar una bona estona al cim i fent fotos, va arribar el moment de davallar. La tornada és molt llarga. Una vegada davallat el Tomir, dinàrem. Ens quedàven bastantes hores per acabar i havíem de repossar forces.
Des
prés de dinar seguirem per un camí que s'ha d'anar en compte de nBadia de Pollença i Alcúdia des del Puig Tomiro distreure's, s'ha d'anar seguint les fites i en algunes ocasions pot haver alguna confusió.

Una vegada passat aquest camí, torna
m a juntar amb el camí que havíem fet el matí i que ens du directament el cotxe. Arribàrem al cotxe a les 18:00 de l'horabaixa, un dia mol divertit, en el que ens olvidàrem de tot i disfrutàrem de la nostra Serra de Tramuntana.

Moltes gràcies a tots!!
Fins la pròxima!

1 comentari:

Anònim ha dit...

Crec que fins al moment, l'excursió més llarga que he fet mai... ara que fantàstica ho és un bon troç, no cal dir que es toc final el va posar la NEU!!!!!! (MAVT)