PROPERA SORTIDA

SerrAmunt! - Camina per Mallorca TEMPORADA 2011-2012!!!

Excursió:
Dia:
Quedada:
Dur:
AMUNT!!!!

diumenge, 3 d’octubre del 2010

Es Capdellà - Estellencs - Banyalbufar

Cap a la finca públic del Galatzó!
Dia: 2-3 d'Octubre
Excursió: Es Capdellà - Estellencs - Banyalbufar.
Durada: 2 dies.
Dificultat: Fàcil.

La segona sortida ha estat genial. Hem tengut un temps esplèndit els dos dies, sense cap núvol, l'únic incovenient, la calor. Hem anat fins Es Capdellà, on hem deixat els cotxes i hem començat el nostre itinerari. El començament és per asfalt, fins arribar a l'entrada pública de la finca del Galatzó. A partir d'aquí el camí comença a ser de terra.
Durant el camí es poden veure cartells informatius que van explicant algunes ruïnes que es van trobant, a més de veure en tot moment el Puig de Galatzó. Hem fet
Puig de Galatzóuna aturadeta a una àrea que hi ha amb taules, per després començar una pujada d'una hora, que es ha duit a la mola de s'Esclop.

Aquesta pujada ens ha fet arribar a d'alt ben suats, però les vistes han valgut la pena, part de la badia de Palma i la montanya del Galatzó des d'una part que no estam acostumats a veure. Arribats en aquest punt, ara només ens quedava una baixada fins arribar al Refugi de Sa Coma Den Vidal, poc més de 30 minuts.

Tots a la Coma Den VidalArribats al refugi, hem començat a instal·lar el "campament base". Hem preparat un bon foc per la torrada del sopar. S'ha de dir que és una pena que aquest refugi encara no estigui obert, perquè està molt ben situat i pareix que hi té cabuda per bastanta gent, a veure si el govern en poc temps li dóna una empenta i l'obrin a la gent.

Hem sopat a les 21:00 i a les 22:00 ja estàvem dins el sac, mirant el cel tan estrellat que hi havia. Un vespre esplèndit, i sobretot molta tranquilitat, han fet que haguem gaudit d'un vespre de natura molt especial.
Safreig on hem nedat
La claror del matí ens ha despert. Un bon berenar i recollir totes les coses per tornar a reprendre l'itinerari. Del refugi hem anat fins Estellencs, on hem anat a un bar a reposar forces. Ara ja ens quedava poc recorregut, arribar a Banyalbufar. Hem fet l'excursió que proposa el GR, però ens hem hagut de desviar abans de l'arribada a la finca des Rafal, ja que hi ha problemes de pas. Però ha estat la nostra sort aquest desviament, ja que hem passat per un safreig que amb la calor que teníem i les ganes, un parell de nosaltres ens hem tirat. L'aigua estava gelada, just es podien moure les cames, però pel cos ha estat el millor.

Vista de la Costa, amb la punta de Na Popis al fons (punt més alt de sa Dragonera)Després d'aquesta nedada, ens quedava fer un bon tros d'asfalt fins arribar a Banyalbufar i esperar el bus que ens ha tornat cap Es Capdellà novament.

Cal destacar que durant el camí hem tengut una mascota, "Na Popis", que cupa meva, l'he deixada olvidada a una vorera de Banyalbufar. Ha estat un cap de setmana genial, i sa veritat esper que n'hi hagi molts.
Gràcies a tots!
AMUNT!
Joana Maria.